Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Шмигаль повідомив, скільки Україні потрібно мільярдів доларів для перекриття дефіциту бюджету

Уряд України розраховує отримати понад 30 мільярдів доларів від міжнародних партнерів. Це потрібно для покриття дефіциту бюджету наступного року.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Прем'єр зазначив, що за умови дефіциту бюджету у трильйон 570 мільярдів гривень профінансувати основні видатки бюджету є непростим завданням. Однак глава уряду запевнив, що очікує на позитивні результати в переговорах з міжнародними партнерами, як це було минулого року. За словами прем'єра, українська влада практично щодня працює над отриманням підтримки партнерів із фінансування суми дефіциту бюджету.

"Україна очікує на одержання 5,4 мільярда доларів від МВФ, 18 мільярдів євро фінансової допомоги від ЄС і понад десять мільярів доларів від США, а також додаткової бюджетної підтримки від Японії, Великобританії, Норвегії, Бельгії, Швеції, Португалії та інших країн-союзників", — зазначив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль напередодні повідомив, що Україна та Міжнародний валютний фонд домовилися на експертному рівні про другий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування EFF.

Нагадаємо, місія Міжнародного валютного фонду в Україні 6 листопада розпочала роботу. Планується провести переговори щодо виділення третього траншу кредиту за програмою розширеного фінансування. Йдеться про транш розміром 900 мільйонів доларів

Відомо, що МВФ у березні цього року схвалив нову програму розширеного фінансування EFF для України в розмірі 15,6 мільярда доларів. Перший транш у розмірі 2,7 мільярда доларів надійшов на початку квітня. Загалом цього року Україна мала б отримати від МВФ три транші на загальну суму 4,5 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 11.11.2023 12:43