Денис Шмигаль. Фото: armyinform.com

Шмигаль розповів, як в Україні проходить підготовка до початку опалювального сезону

Україна майже закінчила підготовку до опалювального сезону. Заготовлених запасів газу та вугілля має вистачити на зиму.

Про це на засіданні уряду заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Міністр зауважив, що наша держава стоїть на порозі опалювального сезону.

За його словами, уряд, обласні військові адміністрації та влада громад синхронно працюють у трьох ключових напрямах для того, щоб узимку в усіх домівках було світло і тепло

Так, перший напрямок підготовки — це інфраструктура. Наразі понад 18 тисяч котелень та 4800 центральних теплових пунктів перебувають у стадії готовності до подачі тепла.

"Готовність житлових будинків на сьогодні понад 99%. Кількість шкіл, садочків та лікарень, готових до проходження зими, теж наближається до 100%", — зауважив Шмигаль.

Міністр додав, що другим напрямом є накопичення ресурсів. За його словами, в українських газосховищах наразі є 12,2 мільярда кубометрів блакитного палива, а також 3,1 мільйона тонн вугілля на складах.

"Цього достатньо для проходження зими. Усі дев'ять енергоблоків атомних електростанцій, що підконтрольні Україні, наразі працюють", — додав посадовець.

Також важливим напрямком є створення децентралізованої генерації. Наразі в Україні працюють програми енергетичної стійкості з видачі пільгових кредитів. Загалом банки вже видали різним категоріям позичальників кредитів на два мільярди гривень.

Нагадаємо, що з 15 жовтня в Україні традиційно стартує опалювальний сезон. Водночас його початок залежить не лише від конкретної дати чи стану енергетики, а й від того, яка погода і температура за вікном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.10.2024 13:58