На фото: Денис Шмигаль і Вернер Хойєр. Джерело: Facebook прем'єр-міністра

Шмигаль зустрівся з президентом Європейського інвестиційного банку: обговорили проекти відновлення України

У понеділок, 27 листопада, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч з президентом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернером Хойєром. Вони обговорили проекти з відновлення нашої держави.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Продуктивна зустріч з президентом Європейського інвестиційного банку Вернером Хойєром та його командою. Привітав відкриття представництва ЄІБ у країнах Східної Європи з офісом у Києві", — зазначив прем'єр-міністр.

За його словами, вони обговорили чинні та нові проекти з відновлення України.

"Очікуємо на їх реалізацію. Уряд активно співпрацює з ЄІБ у сферах відновлення інфраструктури, енергетики, теплопостачання. Вдячний також за послідовну роботу з громадами та реалізацію муніципальних проектів", — наголосив Шмигаль.

Прем'єр-міністр України також подякував за фінансову допомогу, зокрема створення дієвих інструментів для повоєнного відновлення. За його словами, ЄІБ одним з перших міжнародних фінансових організацій у березні 2022 року надав фінансову підтримку до нашого держбюджету.

"Загалом Європейський інвестиційний банк акумулював для нашої держави понад 7,5 мільярдів євро. Високо цінуємо активну роль ЄІБ у підтримці України", — підкреслив він.

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Нагадаємо, вартість відновлення України, за попередніми оцінками ООН, — понад 400 мільярдів доларів. Зараз активно реалізується цьогорічний план реагування на зиму, розроблений ООН і її партнерами у співпраці з українською владою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 27.11.2023 15:27