Фото: spiegel.de

Шольц підтвердив призначення Пісторіуса міністром оборони Німеччини: що новий посадовець казав про Україну

У Німеччині офіційно призначили нового міністра оборони. Посаду обійняв голова МВС землі Нижня Саксонія Борис Пісторіус.

Про це повідомив канцлер ФРН Олаф Шольц, пише TrueUA.

За словами Шольца, Пісторіус — саме та людина, яка наразі потрібна Бундесверу.

"Я радий, що новим міністром оборони буде Борис Пісторіус, видатний політик з нашої країни. Завдяки своєму досвіду, компетентності та напористості, а також великому серцю, він є саме тією людиною, яка потрібна Бундесверу в "поворотний момент", — зазначив канцлер.

Що відомо про Бориса Пісторіуса

Борис Пісторіус народився 1960 року в місті Оснабрюк (Нижня Саксонія). У 2006-2013 роках обіймав посаду мера Оснабрюка, а з 2013 року був міністром внутрішніх справ землі Нижня Саксонія.

У 2019 році він балотувався на посаду президента СДПН, конкуруючи з Олафом Шольцем. Пісторіус вважався одним із найпопулярніших міністрів Нижньої Саксонії, а також був найпомітнішим із міністрів внутрішніх справ СДПН останніми роками.

За інформацією видання Der Spiegel, в уряді Німеччини покладають великі очікування на Пісторіуса. Сучасний стан німецької армії є плачевним, а на тлі повномасштабної війни в Україні, яку розв'язала Росія, виникає гостра необхідність реструктуризації Бундесверу.

Заяви Пісторіуса про Україну

У червні минулого року Пісторіус закликав офіційний Берлін конфіскувати активи російських олігархів зі списку санкцій ЄС та використати ці кошти для гуманітарної допомоги та відновлення України.

Нагадаємо, у понеділок, 16 січня, колишня очільниця Міноборони Німеччини Крістін Ламбрехт оголосила про свою відставку. Серед причин для звільнення Ламбрехт назвала "пильну увагу ЗМІ до її особистості".

Політика, 17.01.2023 14:14