Так виглядає Бахмут. Джерело: AP

Штурм рашистів у районі Бахмута: у якому виді зброї окупанти мають перевагу

Російські загарбники штурмують на всьому відрізку фронту навколо Бахмута. Тому ситуація на Донеччині ускладнилася. До того ж окупанти мають значну перевагу в дронах.

Про це розповів командир роти "Ахіллес" Юрій Федоренко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Ситуація в районі Бахмута дещо ускладнилася, тому що противник перейшов до ударно-штурмових дій на всьому відтинку. Штурмує різною тактикою, як за підтримки техніки, так і винятково живою силою після масованих артилерійських обстрілів, намагаючись знайти слабке місце в обороні", — зазначив він.

Командир наголосив, що стримувати навалу окупантів вдається за допомогою дронів, які дозволяють заздалегідь бачити підготовку до штурмів і знищувати піхоту та легку техніку. Протягом 13 листопада рота "Ахіллес" знищила три бойові машини піхоти окупантів.

"Скажу так. За належного фінансування та своєчасного надходження військової допомоги, а також підтримки української нації, ситуацію на Бахмутському напрямку наші воїни втримають і просунуться вперед", — заявив Юрій Федоренко.

Він наголосив, що наразі в російської армії більше дронів, ніж у Сил оборони. За словами військового, впродовж дня по одному з напрямків окупанти застосували близько 50 FPV-безпілотників.

"Ми такого собі дозволити не можемо", — сказав Федоренко.

Також начальник роти додав, що українська армія докладає значних зусиль для роботи над системами захисту від безпілотників і має певні успіхи.

Нагадаємо, за даними Генштабу, за минулу добу на фронті відбулося 80 бойових зіткнень. Збройні сили України стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.11.2023 09:36