Затримання агентки ФСБ на Сумщині. Джерело: СБУ

Шукала коригувальників вогню на Сумщині: російській агентці "світить" довічне ув’язнення

Контррозвідка Служби безпеки України (СБУ) затримала ще одну агентку ФСБ, яка готувала нову серію повітряних атак Росії по Сумщині. Головним її завданням фігурантки став збір геолокацій і актуальної інформації про місцеві підприємства оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомила прес-служба СБУ. Там зазначили, що для цього агентка регулярно об’їжджала місцевість, а також "натемно" випитувала потрібну їй інформацію у своїх знайомих під час побутових розмов.

"Також вона намагалася встановити контакти з колишніми та нинішніми працівниками оборонних заводів. У разі виявлення "однодумців" агентка планувала залучити їх до власної мережі інформаторів і запропонувати гроші від ФСБ", — пояснили в СБУ.

Однак Служба безпеки України зірвала ворожі плани, задокументувала злочинні дії фігурантки та затримала її на гарячому, коли агентка ФСБ знімала один з об’єктів на відео.

Слідство з’ясувало, що поплічницею ворога є колишня медсестра, ідеологічна прихильниця рашизму. Жінка підтримувала зв’язки зі своїми родичами, які проживають в Росії та схвально ставляться до збройної агресії проти України.

"Саме через родичів ФСБ дистанційно завербувала фігурантку та визначила їй куратора. Його особу вже встановила Служба безпеки України. Ним виявився кадровий співробітник одного з регіональних управлінь ФСБ. Для комунікації між собою російський спецслужбіст і його агентка використовували анонімний чат у месенджері", — акцентували в СБУ.

Під час обшуку в затриманої вилучено мобільні телефони з доказами злочинних дій. Слідчі повідомили їй про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що наприкінці червня Служба безпеки України затримала агента російського "спецназу". Він готував прорив окупантів на Покровському напрямку на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2024 11:15