Фото: Wikipedia

Швеція передасть Україні десять танків аналогів Leopard 2: що про них відомо

Швеція планує передати Україні десять танків Stridsvagn — ліцензійної моделі німецького Leopard 2. Прем'єр-міністр країни Ульф Крістерссон вже повідомив про це 24 лютого.

Про таке рішення пише видання Spiegel.     

Повідомляється, що Швеція долучається до європейської підтримки України танками Leopard 2. Офіційний Стокгольм має намір передати десять танків типу 2А6 і 2А5 Leopard для запланованого оснащення двох українських танкових батальйонів. Про їхнє оснащення раніше говорив уряд Німеччини.  

Що таке Stridsvagn

Stridsvagn 122 (Strv.122A) — шведський основний бойовий танк, що є ліцензованим німецьким танком Leopard 2А5, в конструкцію якого внесені різні зміни. Посилена ходова частина, передня частина танка оснащена додатковими модулями бронювання, дах захищений від атак зверху, замість фар встановлені прожектори квадратної форми, робочі місця екіпажу обладнані ременями безпеки, встановлена французька система пуску димових гранат GALAX, що дозволяє відстріл фугасних та спеціальних боєприпасів.

Stridsvagn 122 був розроблений для боротьби у шведських умовах, включно з сильно лісистими районами, а також міською місцевістю.

Нагадаємо, перші танки Leopard 2 вже прибули в Україну. Про їх доставку повідомив прем’єр-міністр Польщі Маріуш Блащак, що відвідав Київ з нагоди річниці початку повномасштабного вторгнення РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 
Війна, 24.02.2023 16:46