Фото: АрміяInform

Україна вже у березні отримає танки Leopard, — міністр оборони Польщі

Танки Leopard 2 будуть доставлені в Україну вже у березні 2023 року. Деякі вже доставлені в Польщу.

Про це заявив віце-прем'єр Польщі та міністр національної оборони країни Маріуш Блащак за підсумками зустрічі із партнерами по НАТО, передає Міноборони Польщі.

"Сьогодні під час зустрічі Контактної групи з питань оборони в Брюсселі ми говорили про ефективну підтримку України. Інші країни заявили про участь у цій коаліції. Вже в березні перші танки Leopard відправляться в Україну", — процитувала його пресслужба Міноборони Польщі.

До того ж міністр оборони Канади Аніта Ананд зазначила, що танки Leopard 2, які Канада передає Україні, вже перебувають у Польщі, і канадські інструктори розпочали тренування українських танкістів.

"Раніше ми оголосили, що чотири танки буде відправлено до Польщі. І це вже відбулося. Ці танки вже у Польщі", — заявила вона.

За її словами, також до Польщі прибули 25 канадських інструкторів, які вже почали тренувати українських військових щодо використання танків Leopard 2A4.

Нагадаємо, 14 лютого повідомлялося, що коаліція з восьми країн передасть Україні танки Leopard. Крім танків, буде передано системи протиповітряної оборони та боєприпаси.   

Крім того, Ллойд Остін вже заявив, що союзники України обіцяють допомогти нашій країні перейти у контрнаступ навесні 2023 року. Держави Заходу продовжуватимуть надавати Україні підтримку в її боротьбі з агресією РФ.

В України дуже великі сподівання на дев'яту зустріч у форматі "Рамштайн". На переговорах країни-учасниці можуть розглянути питання щодо постачання бойової авіації для Збройних сил України. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.02.2023 17:13