Фото: slovoidilo.ua

Дев'ятий "Рамштайн": усі подробиці сьогоднішньої зустрічі союзників

В України дуже великі сподівання на дев'яту зустріч у форматі "Рамштайн". На переговорах країни-учасниці можуть розглянути питання щодо постачання бойової авіації для Збройних сил України.

Коли розпочнеться "Рамштайн"

Контактна група з військової підтримки України збереться у Брюсселі, а саме засідання об 11:00 (за київським часом). Керівник Пентагону Ллойд Остін матиме право вступного слова.

Цікаво, що саме засідання пройде незадовго до річниці повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави.

Що обговорюватимуть

Міноборони Олексій Резніков ще у понеділок, 13 лютого, анонсував порядок денний дев'ятого "Рамштайну". Звичайно, що ключовим питанням переговорів буде можлива передача Україні бойових літаків.

Окрім літаків Резніков зробив наголос ще на кількох ключових темах:

  • розбудова "танкової коаліції";
  • формування запасу міцності по боєприпасах;
  • тренінгові програми для наших воїнів;
  • стабільна підтримка у логістиці, обслуговуванні, ремонті техніки, практична реалізація "військового шенгену".

Чого очікує Україна

Дев'ятий "Рамштайн" має усі шанси захистити українське небо та надати нашій державі певну перевагу у повітрі, адже Володимир Зеленський закликав союзників на новій зустрічі обговорити відправку в Україну винищувачів F-16 та далекобійних ракет.

Своєю чергою секретар РНБО Олексій Данілов прогнозує "прорив" у відносинах із країнами Заходу. Він заявляв, що за результатами дев'ятого Рамштайну Україна отримає "багато цікавих речей".

Нагадаємо, 20 січня у Німеччині відбулося восьме засідання у форматі "Рамштайн". У ньому взяли участь представники 50 країн світу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.02.2023 09:11