Швейцарія в середу почала послаблювати обмеження на пандемію

03 ЛЮТОГО 2022 11:12

Швейцарія в середу почала послаблювати обмеження на пандемію коронавірусу, оскільки зникли побоювання, що сплеск інфекцій, спричинений варіантом Omicron, перевантажить систему охорони здоров'я.

Повідомляє TrueUA, з посиланням на Reuters.

Уряд заявив, що карантин для людей, які вступають у контакт з інфікованою людиною, і наказ про роботу вдома закінчуються з півночі, хоча він, як і раніше, рекомендує людям працювати з дому.

"Сьогодні прекрасний день, - заявив президент країни Іньяціо Кассіс на пресконференції в Берні. - Ми бачимо світло в кінці тунелю".

Він додав, що пандемія ще не закінчилася, але може розпочатися новий етап, коли люди почнуть повертатися до нормального життя та вчиться жити з вірусом.

Уряд залишив у силі вимогу, щоб люди з позитивним результатом на COVID-19 перебували в ізоляції протягом п'яти днів.

Для людей, які в'їжджають до Швейцарії без вакцинації або одужання від COVID-19, було запропоновано скасувати вимогу про тестування на COVID-19 та збирання контактних даних.

Швейцарія слідує за іншими країнами, які останніми днями послабили свої обмеження, включаючи Фінляндію, Велику Британію, Ірландію та сусідню Австрію, у прагненні повернутися до допандемічного життя.

Фото з мережі інтернет.

Також читайте: У Пекіні стартувала естафета олімпійського вогню на зимових іграх 2022

Світ, 03.02.2022 11:12