Фото: Flickr

Сі Цзіньпін наказав керівникам нацбезпеки Китаю готуватись до "найгірших сценаріїв", — CNN

Китайський лідер Сі Цзіньпін закликав високопосадовців національної безпеки подумати про "найгірший сценарій" і підготуватися до "штормового моря". Таку заяву президент КНР зробив на тлі посилення Комуністичною партією зусиль щодо протидії внутрішнім і зовнішнім загрозам.

Про це повідомляє CNN.

"Ми повинні дотримуватися базового мислення та думати про найгірший сценарій, бути готовими пройти серйозні випробування сильними вітрами та бурхливими хвилями, і навіть небезпечним, штормовим морем", — сказав Сі Цзіньпін.

Лідер Китаю зазначив, що його країна повинна прискорити модернізацію системи національної безпеки, щоб зробити її більш ефективною у "реальному бойовому та практичному застосуванні". Очільник КНР також закликав державу продовжити розбудову системи моніторингу ризиків нацбезпеки та раннього попередження, покращити освіту у цій сфері, підвищити безпеку управління даними та штучним інтелектом.

CNN зазначає, що Сі Цзіньпін значно розширив концепцію національної безпеки: вона охоплює політику, економіку, оборону, культуру, екологію та кіберпростір.

Нагадаємо, раніше президент Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін оприлюднив масштабний план розвитку Центральної Азії. У довгостроковій перспективі, за словами Сі, Китай ініціюватиме будівництво міжнародного транспортного коридору через Каспійське море та посилить будівництво транспортних вузлів вантажних поїздів Китай — Європа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 31.05.2023 17:38