Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України просуваються в районі Вербового Запорізької області: військові розповіли деталі

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку. Українські військові мають частковий успіх західніше від Вербового Запорізької області.

Про це повідомив об'єднаний прес-центр Сил оборони Таврійського напрямку. Там зазначили, що наші воїни завдають окупантам втрат, закріплюються на зайнятих рубежах, проводять розмінування та дорозвідку.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії зі складу ОСУВ "Таврія" протягом доби виконали 795 вогневих завдань. Загальні втрати ворога склали 147 осіб. Знищено шість одиниць військової техніки противника. Зокрема, два танки, три бойові броньовані машини й одну артилерійську систему. Також злетіли в повітря три склади боєприпасів ворога", — йдеться в повідомленні.

У прес-центрі також розповіли, що протягом минулої доби ворог завдав вісім авіаційних ударів, провів 18 бойових зіткнень, окрім того, здійснив 455 артобстрілів. Залишається високою загроза застосування противником ракетного озброєння та безпілотних літальних апаратів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

"У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог здійснив близько 15 невдалих атак у районах Авдіївки, Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. На Шахтарському — наступальних дій не вів. На Запорізькому — наші захисники відбили атаку окупантів північніше від Новопрокопівки Запорізької області", — додали бійці Сил оборони Таврійського напрямку.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили 9 жовтня, що російські війська розпочали мінувати раніше очищені ділянки на лінії Роботине – Вербове, щоби досягнути тактичної несподіванки. На їх думку, інтенсивні російські мінування завадили переміщенню важких українських вантажів і обладнання в останні дні у Запорізькій області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.10.2023 14:30