Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони збили 14 ворожих об'єктів: чим завершилась нічна атака окупантів

У ніч на 17 серпня російська армія атакувала Україну ударними безпілотниками та крилатою ракетою "Іскандер-К". Протиповітряній обороні вдалось збити усі ворожі "шахеди".

Про це у Telegram-каналі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

За даними військових, у ніч на 17 серпня російські війська завдали удару крилатою ракетою "Іскандер-К" по місту Суми (пуски із Воронезької області — РФ) та 14 ударними БпЛА типу Shahed із районів Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ — Росія.

"Усі 14 "шахедів" збито розрахунками мобільних вогневих груп Сил оборони України, авіацією, зенітними ракетними підрозділами та засобами РЕБ Повітряних сил", — йдеться у зведенні військових.

Там також зазначили, що протиповітряна оборона працювала у Миколаївській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій та Київській областях.

Робота протиповітряної оборони у ніч на 17 серпня

Інфографіка: Повітряні сили ЗСУ

Нагадаємо, у суботу вранці, 17 серпня, російські загарбники обстріляли Суми. Внаслідок ворожої атаки загорілись автомобілі, пошкоджено будинки та поранено людей.

Раніше повідомлялось, що у ніч на 16 серпня, російські окупанти атакували Україну трьома балістичними ракетами "Іскандер-М", трьома ударними БпЛА типу Shahed і двома безпілотниками невстановленого типу. Сили оборони збили п’ять дронів.

Своєю чергою Київська міська військова адміністрація повідомляла 16 серпня, що в Києві працювали засоби протиповітряної оборони. Вони збивали повітряні цілі, які запустили російські окупанти. Обійшлося без руйнувань і постраждалих.

За даними військових, станом на ранок 17 серпня Росія вивела у Чорне море носій крилатих ракет. Україну може атакувати один ворожий корабель.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.08.2024 10:01