Фото: ДБР

"Сінево" і ДБР досягли згоди у справі арешту головного офісу компанії

Компанія "Сінево" досягла згоди з Державним бюро розслідувань у справі щодо арешту офісу в Києві. Представники ДБР заперечили будь-які наміри щодо блокування діяльності лабораторії. Скасування арешту знімуть в судовому порядку.

Про це повідомила прес-служба компанії.

"Друзі, виходимо до вас з новиною щодо згоди, досягнутої "Сінево" з ДБР у справі арешту будівлі лабораторії в Києві. Від усієї команди "Сінево" ми щиро вдячні кожному з вас за підтримку та допомогу, завдяки яким нам вдалося привернути увагу держави до проблеми, та стати на шлях її конструктивного вирішення", — йдеться у повідомленні.

У компанії зазначили, що 27 лютого під час діалогу з представниками ДБР, ними було підкреслено, що будь-який цілеспрямований вплив на діяльність компанії "Сінево", зараз або в майбутньому, в ході роботи над кримінальним провадженням не був навмисним.

Зазначається, що ДБР заперечило будь-які наміри щодо блокування діяльності лабораторії, та запевнило у своїй підтримці. Також працівники правоохоронних органів обіцяли сприяти швидкому розв’язанню питання арешту будівлі компанії в правовому полі.

"Наразі спільною метою "Сінево" та ДБР є швидке розв'язання проблеми та скасування арешту будівлі в судовому порядку. Ми вдячні ДБР за швидку та адекватну реакцію", — додали в компанії.

Що цьому передувало?

Вранці у вівторок, 27 лютого, стало відомо про скандал, що розгорнувся навколо відомої медичної лабораторії "Сінево". Личаківський районний суд Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань наклав арешт на головний офіс та центральну лабораторію, розташовану у Києві.

Державне бюро розслідувань відреагувало на повідомлення "Сінево" про арешт та заявило, що здійснюють це досудове розслідування ще з 2022 року. Воно стосується факту вчинення службовцями одного з Міністерств, Фонду державного майна та державного підприємства Українського науково-дослідного інституту нафтопереробної промисловості "МАСМА" можливого незаконного відчуження цілісного-майнового комплексу державного підприємства. 

Нагадаємо, 24 лютого Державне бюро розслідувань скерувало до суду справу щодо колишнього правоохоронця з Харківської області, який зі спільниками обкрадав місцеве сільгосппідприємство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 27.02.2024 21:12