Давид Арахамія. Джерело: Верховна Рада України

Сирський проводить аудит Сил оборони: у Раді шокували попередніми результатами перевірки

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський проводить аудит Сил оборони. Це потрібно для того, аби виявити, скільки військових, які є на обліку, досі не воювали на передовій.

Про це сказав голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі програми "Теми з Мосейчук".

"Два роки поспіль кажуть, що є бригади, які вже два роки на війні без ротацій. А є підрозділи, які жодного разу не були взагалі на фронті. Армія 900 тисяч, 300 тисяч умовно без ротацій воюють. А де ж тоді 600 тисяч?"  наголосив народний депутат.

За словами Арахамії, під час аудиту були виявленні цілі підрозділи українських військових, які за два роки повномасштабної війни Росії проти України "жодного разу не були на фронті".

"Вже умовно знайдено вісім тисяч людей, які просто прикомандировані до Генерального штабу і не воювали",  сказав нардеп і зауважив, що за результатами завершення аудиту ця цифра буде набагато більшою.

Арахамія наголосив, що ці військові уже отримали наказ і проходять підготовку. Їх відправлять на підсилення до бойових бригад на передовій.

Нагадаємо, раніше Давид Арахамія сказав про те, що в Україні, ймовірно, відбуватиметься додаткова мобілізація. Це станеться, якщо США відхилять рішення про продовження допомоги, або зменшать її очікувану вартість.

"Якщо буде допомога менша — нам потрібно більше мобілізувати людей... Якщо допомога буде більшою, тоді коефіцієнт озброєності зростає. І тоді нам потрібно менше людей, тому що ми можемо деякі ділянки фронту "закривати" умовно зброєю. І не потрібно стільки людей", — пояснив він.

Наприкінці минулого року президент Володимир Зеленський заявив, що військові запропонували йому мобілізувати ще 450-500 тисяч людей. Згодом тодішній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що військове командування сформувало цю цифру з огляду на поточні потреби та потреби на 2024 рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.02.2024 11:33