Фото: Олександр Сирський. Джерело – Фото: bilopillia.city

Сирський готує аудит армії: ЗМІ повідомили, хто може опинитися на передовій

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський готує великий аудит армії для того, щоб виявити тих військовослужбовців, які ще не були на фронті.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на неназваного учасника зустрічі з фракції "Слуга народу".

Про наміри Сирського розповів президент Володимир Зеленський на зустрічі зі своєю фракцією.

"Щодо мобілізації, то президент повідомив, що Сирський готує зараз великий аудит по людях, хто де перебуває, бо виявилося, що багато з тих, хто мав би бути на фронті, на ньому не був. От коли буде аудит — чіткіше зрозуміємо реальний стан справ, а ви, мовляв, поки працюйте з самим законом у Раді", — йдеться у заяві співрозмовника видання.

Раніше повідомлялось, що російська пропаганда вигадала новий фейк про головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського. Рашисти поширюють інформацію про те, що у генерал-полковника є "прийомний син в Австралії".

Нагадаємо, 7 лютого Верховна Рада підтримала в першому читанні урядовий законопроект №10449 про посилення мобілізації. Рішення ухвалили 243 народні депутати.

Водночас 5 лютого Комітет Верховної Ради із питань антикорупційної політики визнав оновлений законопроект №10449 про мобілізацію таким, що містить корупційні ризики.

Своєю чергою Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що одразу декілька норм нового законопроекту про мобілізацію суперечать Конституції України. Йдеться, серед іншого, про порушення прав і свобод громадян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2024 06:02