Фото: Офіс президента

Ситуація на фронті та розвиток ДПСУ: Зеленський провів важливі наради

У вівторок, 12 березня, президент Володимир Зеленський провів низку важливих нарад. Зокрема, вони стосувалися ситуації на фронті, посилення Державної прикордонної служби України та ресурсних галузей та енергетики.

У своєму вечірньому відеозверненні гарант розповів, що ситуацію на полі бою обговорював із головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Доповідь Сирського

За словами Зеленського, головком доповів щодо дій воїнів ЗСУ на полі бою, дій наших розвідників та досягнень українських дронів.

"Головком зараз на фронті. І є потрібна для України динаміка дій. Також сьогодні отримав попередні результати щодо застосування наших дронів від Збройних Сил, ГУР та СБУ. Думаю, усі бачать, що наші дрони працюють. І працюють далекобійно. Я дякую всім, хто це забезпечує. Наша далекобійність – це реальне наближення безпеки для всіх", — наголосив президент.

Розвиток ДПСУ

Сьогодні очільник держави провів нараду із прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем, очільником МВС Ігорем Клименком та іншими урядовцями, у ході якої було погоджено подальші кроки для розвитку Державної прикордонної служби України та, відповідно, прикордонних військ. 

"Пишаюся кожним українцем та українкою, які служать у прикордонних військах і захищають інтереси нашої держави, нашу національну незалежність. Будемо збільшувати чисельність прикордонних військ — і з огляду на поточні завдання захисту від російської агресії, і в розрахунку на довготривалий захист кордонів нашої держави після цієї війни", — зазначив гарант.

Розмінування територій

Зеленський розповів, що міністр внутрішніх справ доповів щодо основних питань безпеки всередині нашої держави зараз, зокрема й щодо роботи ДСНС України в розмінуванні.

"Це надзвичайно важливо для збереження життів наших людей, для захисту від російських мін та їхніх боєприпасів, які не розірвалися. Вдячний усім, хто до цієї роботи залучений та очищує українську землю", — акцентував президент.

Енергетичне питання

"Була й важлива економічна доповідь сьогодні — щодо наших ресурсних галузей та енергетики. Йдемо хорошими кроками. Різні активи, які десятиліттями не працювали на нашу державу, зараз дають необхідні результати для бюджету. А це дає всім у нашій державі більше сили", — резюмував Зеленський.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський відреагував на ворожий обстріл Кривого Рогу 12 березня. Очільник держави висловив співчуття рідним та близьким загиблих та постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.03.2024 21:59