Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація напружена, але контрольована: у Генштабі розповіли про найгарячіші напрямки фронту

Ситуація на лінії бойового зіткнення залишається напруженою, але контрольованою. Українські захисники продовжують активно протидіяти ворогу, завдаючи йому втрат у живій силі та техніці. Загалом від початку доби відбулося 92 бойових зіткнення.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних 

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку російські окупанти тричі безуспішно атакували оборонні рубежі українських підрозділів поблизу Вовчанська та Глибокого.

На Куп’янському напрямку противник також намагався три рази штурмувати позиції наших військ неподалік Берестового. Всі ворожі атаки українські захисники відбили.

На Лиманському напрямку за день загарбницька армія здійснила 10 атак поблизу Макіївки, Греківки та Невського. Сім боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще три атаки тривають. Ситуація тут контрольована.

На Сіверському напрямку ворог активізувався в районах населених пунктів Білогорівка, Спірне, Верхньокам’янське, Виїмка та Роздолівка. Сили оборони України стійко стримують ворога. Наразі відбито дев’ять атак окупантів, ще два бої тривають.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили чотири штурми позицій ЗСУ поблизу Григорівки, Іванівського та Часового Яру. Два бої завершено, ще два — тривають.

На Торецькому напрямку відбулося 15 ворожих атак у районі Північного, Торецька та Нью-Йорка. Українськими оборонцями відбито 14 атак противника, ще одне боєзіткнення продовжується.

На Покровському напрямку з початку доби окупанти здійснили найбільшу кількість спроб потіснити наших захисників із займаних позицій у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Калинове, Євгенівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Прогрес та Юр’ївка. ЗСУ мужньо стримують натиск та відбили 19 атак противника, 12 боїв на цьому відтинку ще тривають.

На Курахівському напрямку продовжуються два бої поблизу Невельського та Красногорівки. Ще чотири ворожі атаки українські захисники відбили у районі Дальнього, Костянтинівки та Парасковіївки.

На Времівському напрямку підрозділи наших військ відбили три штурми росіян неподалік Урожайного та Макарівки. Наразі триває бій у районі Водяного.

На Гуляйпільському напрямку окупанти зазнали невдачі поблизу населеного пункту Гуляйполе.

На Оріхівському напрямку російські загарбники двічі атакували позиції ЗСУ. Одна атака була безуспішною у районі Роботиного, ще один бій продовжується неподалік Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку українські захисники відбили дві ворожі атаки в районі Кринок. Втрат позицій не допущено.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 10 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 554 510 (+1 100);
  • танків — 8 180 (+2);
  • бойових броньованих машин — 15 715 (+11);
  • артилерійських систем — 15 051 (+36);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 115 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 883 (+3);
  • літаків — 361 (+0);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 11 973 (+51);
  • крилатих ракет — 2 389 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 20 269 (+57);
  • спеціальної техніки — 2 531 (+15).

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, на північ і північний схід від Харкова тривають українські контратаки. Тож Збройні сили України нещодавно відновили позиції поблизу Глибокого Харківської області, а також в самому населеному пункті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.07.2024 18:20