Фото: Facebook Умєрова

"Ситуація напружена": Умєров розкрив плани окупантів під Бахмутом

Російські загарбники не полишають спроб прорвати оборону Сил оборони західніше Бахмута. Проте українські воїни зривають такі намагання ворожого війська. 

Про це у Facebook повідомив міністр оборони України Рустем Умєров.

Посадовець відвідав бойові підрозділи на Східному напрямку і відзначив напружену ситуацію на цьому відтинку фронту. 

"Ворог намагається просунутися вглиб позицій Сил оборони, зосередившись для прориву західніше Бахмута. Попри чисельну перевагу противника ми ефективно зриваємо ці плани завдяки відвазі, підготовці та професійності захисників, які вдало використовують сучасні технологічні системи в противагу ворогу, який намагається отримати перевагу живою силою", — заявив Умєров.

Міністр також нагородив військовослужбовців які відзначилися у тяжких боях з ворогом, що переважає у чисельності, державними нагородами та міністерськими відзнаками.

Що відбувається під Бахмутом

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку наші воїни відбили шість атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Верхньокам’янське, Новий, Часів Яр, Нью-Йорк, Кліщіївка Донецької області, де ворог, за підтримки авіації,  намагався покращити тактичне положення. Під артилерійським та мінометним вогнем опинилося понад 10 населених пунктів, зокрема Григорівка, Калинівка, Новий Донецької області.

За даними Financial Times, Російська Федерація готується до нового масштабного наступу влітку на Сході та Півдні України. Під загрозою перебувають Донецька, Херсонська, Луганська та Запорізька області. Також аналітики не виключають штурми у напрямку Харкова та спроби захопити Київ.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що Харків залишається "бажаною ціллю" для росіян. Проте місто надійно захищене від сухопутного вторгнення російських військ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.04.2024 23:29