Фото: ОК "Захід"

Ситуація складна, але ЗСУ стримують окупантів: у Генштабі розповіли, що відбувається на фронті

Ситуація на фронті станом на 19:00 14 травня залишається складною. Ворог, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, за підтримки авіації, інтенсивно атакує позиції Збройних сил України. Проте наші захисники стримують натиск окупантів та завдають рашистам максимальних втрат. Загалом протягом поточної доби відбулося 130 бойових зіткнень. 

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку кількість ворожих атак зросла до 14. Протягом доби бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Липці, Вовчанськ, Нескучне. Втрати окупантів тут склали близько 120 російських військовослужбовців та 23 одиниці озброєння та військової техніки.

На Куп’янському напрямку зафіксовано 20 бойових зіткнень, зокрема в районах Синьківки, Берестового та Мясожарівки.

На Сіверському напрямку російські війська здійснили дев'ять атак неподалік Спірного, Івано-Дар’ївки, Верхньокам’янського та Роздолівки. 

На Краматорському напрямку противник активізувався. Кількість ворожих атак значно зросла — до 21.

На Покровському напрямку також спостерігається висока інтенсивність бойових дій. Тут противник продовжує завдавати авіаударів, зокрема в районах Уманського, Новоселівки Першої та Желанного. Бойову авіацію ворог залучав 16 разів. Також рашисти застосовують КАБи. Загалом, сьогодні на цьому напрямку відбулося 40 атак окупантів на позиції українських оборонців. Найбільше — в районах Новоолександрівки, Нетайлового та Соловйового.

На Курахівському напрямку Сили оборони успішно відбили дев'ять ворожих атак. Противник зосереджує свої зусилля в районах Георгіївки, Новомихайлівки та Красногорівки.

На Придніпровському напрямку ворог п'ять разів атакував українських захисників поблизу Кринок, але успіху не мав.

На Лиманському, Торецькому, Времівському, Гуляйпільському та Оріхівському напрямках значних змін в обстановці не відбулося.

Атаки росіян

Протягом доби ворог завдав два ракетних та 65 авіаційних ударів, здійснив 74 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки, а також інші об’єкти цивільної інфраструктури. Також російські окупанти продовжують тероризувати мирне населення Сумської області. 14 травня рашисти завдали авіаційного удару в районі Дмитрівки.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, російські окупанти здійснюють активні наступальні дії у Харківській області та намагаються закріпитися у деяких населених пунктах. У такий спосіб війська країни-агресорки намагаються відволікти українські сили від інших напрямків фронту та створити загрозу для Харкова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 19:59