Фото ілюстративне. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Британські розвідники назвали мету російського наступу на Харківщину

Російські окупанти здійснюють активні наступальні дії у Харківській області та намагаються закріпитися у деяких населених пунктах. У такий спосіб війська країни-агресорки намагаються відволікти українські сили від інших напрямків фронту та створити загрозу для Харкова.

Про це повідомила розвідка Великої Британії.

За інформацією розвідників, на сьогодні ворог зосередив свою увагу на захопленні прифронтового міста Вовчанськ. За даний населений пункт точаться жорстокі бої. Водночас російським загарбникам, як наголошує британська розвідка, вдалося взяти під свій контроль кілька сіл у Харківській області.

"Відкриваючи додаткову вісь нападу, Росія майже напевно намагається відволікти українські ресурси від інших ділянок фронту і створити загрозу Харкову, другому за величиною місту України", — зазначили розвідники.

Проте, на думку фахівців, противнику навряд чи вдасться втілити у життя свої плани, адже Росія не накопичила достатню бойову міць, аби захопити Харків без залучення додаткових військ у регіон.

розвідка британії 14 травня

Інфографіка: Ministry of Defence

Зауважимо, очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що триває активна фаза російської прикордонної операції у Харківській області. Збройні сили України вже заблокували противника. 

Нагадаємо, що Кирило Буданов не виключає наступу окупантів у напрямку Сум. Він прогнозує, що атаки в Харківській області будуть продовжуватись ще три-чотири дні, після чого російські війська, як очікується, зроблять потужний удар у напрямку Сум.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 15:45