Кирило Буданов. Джерело: Офіс президента

Росія може почати наступ ще в одній області: заява Буданова

Збройні сили України зможуть зміцнити свої позиції та стабілізувати фронт на Харківщині найближчими днями. Проте росіяни можуть почати новий наступ у напрямку Сум.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times. 

Буданов прогнозує, що атаки в Харківській області будуть продовжуватись ще три-чотири дні, після чого російські війська, як очікується, зроблять потужний удар у напрямку Сум.

Як зазначає The New York Times, українські офіційні особи раніше заявляли, що Росія зосередила війська на кордоні з містом Суми. Також український офіцер Павло Величко, який служить поблизу російського кордону на Сумщині, повідомив, що останнім часом посилилися російські обстріли околиць обласного центру.

"Я уявлення не маю, чи має це якесь значення, тому що ці місця і так часто зазнавали обстрілів. У будь-якому випадку ми в повній бойовій готовності", — каже він.

Ситуація на Харківщині

За даними Генштабу, на Харківському напрямку наші підрозділи відбили 13 атак противника на напрямках Нова Товолжанка (РФ) — Вовчанськ, Шебекіно (РФ) — Вовчанськ, Гатище — Вовчанськ, Муром — Стариця, Стрілеча — Глибоке, Пильна — Глибоке, Глибоке — Липці. Українські захисники проводять прочісування міської забудови населеного пункту Вовчанськ. Бойової дії тривають, ситуація контрольована. Втрати ворога складають 164 особи та 25 одиниць техніки.

На Куп’янському напрямку наші війська відбили 22 атаки противника на напрямках Лиман Перший — Синьківка, Вільшанка — Синьківка, Крохмальне — Берестове, Коломийчиха — Стельмахівка, Ковалівка — Новоєгорівка, Площанка — Макіївка. В ході боїв втрат позицій не допущено, ситуація контрольована. На деяких ділянках покращили тактичне положення наших військ. На напрямках Ковалівка — Новоєгорівка та Кислівка — Іванівка тривають бої за окремі позиції.

Нагадаємо, у квітні Буданов заявив, що вважає безпідставними висловлювання про те, що Російська Федерація планує повторний наступ на Київ. Наразі українській столиці нічого не загрожує.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 11:05