Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

У ГУР показали, як знищують окупантів та їхню техніку на Харківщині (відео)

Бійці Головного управління розвідки Міністерства оборони України показали, як знищують окупантів та їхню техніку в Харківській області. За допомогою FPV-дронів розвідники виявили та спалили низку російської бронетехніки, зокрема ЗРК "Стрєла 10м", гармату Д-30, ворожі засоби зв’язку та коштовний комплекс ведення розвідки "Муром-м".

Відео зі знищенням техніки окупантів опублікувала прес-служба ГУР МО України.

"У Харківській області триває наполеглива й плідна робота пілотів FPV-дронів ГУР МО України", — йдеться у повідомленні.

Раніше, а саме 12 травня, представник ГУР МО Андрій Юсов заявив, що плани російських окупантів стосовно наступу в Харківській області не стали несподіванкою для українських розвідників. Головне управління розвідки поінформували про це відповідні органи.

"Можна сказати, що дії ворога на цьому напрямку розпочалися за графіком, який був відомий, про який ми інформували відповідні органи. Як і належить Головному управлінню розвідки, всі необхідні інстанції та їхнє керівництво отримали інформацію від нас", — зазначав він.

Ситуація на Харківщині

За даними Генштабу, на Харківському напрямку наші підрозділи відбили 13 атак противника на напрямках Нова Товолжанка (РФ) — Вовчанськ, Шебекіно (РФ) — Вовчанськ, Гатище — Вовчанськ, Муром — Стариця, Стрілеча — Глибоке, Пильна — Глибоке, Глибоке — Липці. Українські захисники проводять прочісування міської забудови населеного пункту Вовчанськ. Бойової дії тривають, ситуація контрольована. Втрати ворога складають 164 особи та 25 одиниць техніки.

На Куп’янському напрямку наші війська відбили 22 атаки противника на напрямках Лиман Перший — Синьківка, Вільшанка — Синьківка, Крохмальне — Берестове, Коломийчиха — Стельмахівка, Ковалівка — Новоєгорівка, Площанка — Макіївка. В ході боїв втрат позицій не допущено, ситуація контрольована. На деяких ділянках покращили тактичне положення наших військ. На напрямках Ковалівка — Новоєгорівка та Кислівка — Іванівка тривають бої за окремі позиції.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що союзники України повинні зробити все можливе, щоби допомогти, у нинішній ситуації це особливо важливо. Наступ російських військ у Харківській області є небезпечним моментом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.05.2024 09:30