Фото: ДСНС Харківщини

У ДСНС назвали кількість людей, яких вже евакуювали з прикордоння Харківщини

На Харківщині у прикордонних районах з Російською Федерацією через ворожі обстріли триває евакуація місцевих жителів. На безпечну територію вже вивезли понад 6700 громадян.

Про це у Telegram-каналі повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС).

Там зазначили, що 13 травня співробітники ДСНС та Нацполіції, спільно з волонтерами та представниками місцевих громад, продовжували проводити евакуаційні заходи.

Як повідомляють рятувальники, у регіоні постійно проводиться оповіщення людей про необхідність евакуюватись з прикордонних населених пунктів. На території проміжних евакопунктів працюють психологи ДСНС та надають підтримку людям, які вимушені покинути власні домівки через активні бойові дії.

"Загалом з прикордонних населених пунктів Харківської області спільними зусиллями евакуйовано вже понад 6700 жителів, з них 535 дітей та 128 маломобільних осіб", — додали у ДСНС.

Ситуація на Харківщині

За даними Генштабу, на Харківському напрямку наші підрозділи відбили 13 атак противника на напрямках Нова Товолжанка (РФ) — Вовчанськ, Шебекіно (РФ) — Вовчанськ, Гатище — Вовчанськ, Муром — Стариця, Стрілеча — Глибоке, Пильна — Глибоке, Глибоке — Липці. Українські захисники проводять прочісування міської забудови населеного пункту Вовчанськ. Бойової дії тривають, ситуація контрольована.  Втрати ворога складають 164 особи та 25 одиниць техніки.

На Куп’янському напрямку наші війська відбили 22 атаки противника на напрямках Лиман Перший — Синьківка, Вільшанка — Синьківка, Крохмальне — Берестове, Коломийчиха — Стельмахівка, Ковалівка — Новоєгорівка, Площанка — Макіївка. В ході боїв втрат позицій не допущено, ситуація контрольована. На деяких ділянках покращили тактичне положення наших військ. На напрямках Ковалівка – Новоєгорівка та Кислівка – Іванівка тривають бої за окремі позиції.

Нагадаємо, раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Литвиненко заявили, що на сьогодні набагато більше ніж 30 тисяч російських загарбників наступають на півночі Харківської області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 14.05.2024 08:29