Фото: Генштаб ЗСУ

Ситуація складна та напружена: на фронті зафіксовано понад 90 бойових зіткнень, два напрямки — особливо "гарячі"

Ситуація на фронті залишається складною та напруженою. Ворог, попри значні втрати, які завдають йому українські захисники, продовжує спроби прорвати оборону. Сьогодні загарбники зосередилися на Курахівському та Покровському напрямках. Загалом уже відбулося понад 90 бойових зіткнень.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Красногорівки, Георгіївки, Парасковіївки та Костянтинівки. За уточненою інформацією, на цьому напрямку за сьогоднішній день відбито 27 атак окупаційної армії, вісім атак ще триває.

На Покровському напрямку з початку доби противник, за підтримки авіації, вже здійснив 22 спроби потіснити захисників України із займаних позицій в районах Вовчого, Прогреса, Новоселівки Першої, Воздвиженки, Новоолександрівки, Карлівки та Желанного. Сили оборони стримують натиск та на даний час відбили 15 атак противника, сім атак — ще  тривають.

На Харківському напрямку російські окупанти п’ять разів намагались здійснити штурм оборонних рубежів українського війська в районі Тихого, Глибокого та Сотницького Козачка. Всі ворожі атаки відбиті підрозділами Сил оборони.

На Куп’янському напрямку противник чотири рази атакував позиції ЗСУ у районі Синьківки, Петропавлівки та Стельмахівки. Українські воїни стійко тримають оборону.

На Лиманському напрямку загарбницька армія здійснила шість атак на позиції українців поблизу Макіївки, Невського та в Серебрянському лісі. П’ять боєзіткнень завершилися без успіху для противника, ще одне — триває.

На Сіверському напрямку поблизу населених пунктів Верхньокам’янське, Роздолівка, Івано-Дар’ївка та Переїзне, українські захисники відбили чотири атаки окупаційної армії, ще одне боєзіткнення триває досі.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмів позицій ЗСУ поблизу Новомаркового та Часового Яру. На даний час точиться чотири боєзіткнення. Ситуація тут контрольована.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до шести. Ворог зосередив свої зусилля в районі Північного та Нью-Йорка, де відбуваються шість боєзіткнень. Окупанти активно застосовують авіацію на цьому напрямку, зокрема, бомбардуванням піддається район Торецька.

На Времівському напрямку наші війська відбили вісім штурмів противника в напрямку Костянтинівки, Водяного та Вугледара. Ворог тут успіху не мав.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили дві невдалі спроби атакувати наші підрозділи поблизу Малої Токмачки та Новодарівки.

На Придніпровському напрямку противник один раз безуспішно намагався вибити українських воїнів із займаних позицій.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 24 липня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 570 120 (+1 140);
  • танків — 8 302 (+14);
  • бойових броньованих машин — 16 013 (+13);
  • артилерійських систем — 15 759 (+65);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 125 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 902 (+1);
  • літаків — 363 (+1);
  • гелікоптерів — 326 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 12 544 (+33);
  • крилатих ракет — 2 402 (+1);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 21 279 (+77);
  • спеціальної техніки — 2 650 (+10).

Нагадаємо, 23 липня українські військовослужбовці завдали удару по російському порту "Кавказ" у Краснодарському краї РФ. Уражено важливий для окупантів пором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.07.2024 16:50