Фото: Twitter Кемаля Киличдароглу

Скандал на виборах в Туреччині: суперник Ердогана звинувачує Росію

Кандидат на посаду президента Туреччини Кемаль Киличдароглу звинувачує Росію у втручанні у президентські вибори. Росіяни стоять за "монтажами, змовами, діпфейками і записами", які 10 травня були викриті в Туреччині.

Відповідну заяву турецькою і російською мовами він опублікував у Twitter.

Перший тур парламентських та президентських виборів у Туреччині відбудеться вже цієї неділі. Напередодні один із кандидатів на президентських виборах у Туреччині Мухаррем Індже зняв свою кандидатуру, висловивши обурення дискримінаційною кампанією, яку розгорнули проти нього. Він заявив, що не бачив чогось подібного за всі роки у політиці. У цьому знайшли російський слід.

"Якщо ви хочете продовження нашої дружби після 15 травня, тримайте руки якомога далі від турецької держави. Ми, як і раніше, виступаємо за співпрацю і дружбу", — написав він.

За даними останнього опитування, нинішній турецький президент Реджеп Таїп Ердоган відстає від свого головного суперника Кемаля Киличдароглу на понад п'ять відсотків напередодні президентських виборів. Згідно з опитуванням, Ердогана підтримують 43,7%, а Киличдароглу 49,3%. Другий тур має відбутися 28 травня.

Нагадаємо, що Сполучені Штати Америки просили Туреччину надати Україні зенітно-ракетний комплекс С-400. Проте отримали категоричну відмову.

Раніше повідомлялося, що Туреччина готова підтримати "мирний план" Китаю, якщо він створить фундамент для переговорів Росії та України.

Крім того, речник президента Туреччини Ібрагім Калин закликав Росію та Україну укласти перемир'я та вести переговори про мирну угоду впродовж трьох-п'яти років.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 11.05.2023 22:25