Фото: minval.az

Переговори з РФ на 3-5 років: Туреччина виступила зі скандальною ініціативою

Речник президента Туреччини Ібрагім Калин закликав Росію та Україну укласти перемир'я та вести переговори про мирну угоду впродовж трьох-п'яти років.

Про це повідомляє Anadolu

"Замість того, щоб продовжити війну, давайте зупинимося на варіанті трьох або п'яти років мирних переговорів. Головне, зупинимо кровопролиття. Обговоримо можливості просування діалогу з урахуванням нинішньої ситуації", — сказав Калин.

Речник звернувся до міжнародної спільноти і безпосередньо до країн Заходу із закликом "робити ставку на мир, а не війну". 

"Давайте докладемо максимум зусиль для припинення війни в Україні. Продовження цієї війни і розширення її рамок обернуться глобальним лихом. Важливо зупинити цю війну і віддати перевагу дипломатії. Необхідно докласти зусиль, аби посадили сторони за стіл переговорів. Потрібно робити ставку на мир, а не війну!" – додав Калин.

Він підкреслив, що Туреччина та особисто президент країни Реджеп Тайїп Ердоган готові взяти на себе роль посередників у цьому питанні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський диктатор Володимир Путін не захоче вести переговори у відповідь на успішний контрнаступ ЗСУ. Кремль не планує змінювати свої стратегічні цілі в Україні.

Також міністр оборони Олексій Резніков заявляв, що Україна готова вести переговори з Росією лише на своїх умовах. Вони передбачають виведення ворожих військ з України, а також виплату репарацій та контрибуцій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 26.04.2023 21:58