Фото: Facebook Олексія Резнікова

"За звільнення ніхто не домовлятиметься": Резніков назвав умови переговорів з РФ

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Україна готова вести переговори з Росією лише на своїх умовах. Вони передбачають виведення ворожих військ з України, а також виплату репарацій та контрибуцій.

Про це Резніков повідомив в інтерв'ю NV.

"Український народ на це не піде, якщо ви почитаєте всі останні соціологічні дослідження, то всі за перемогу, за звільнення наших територій ніхто не домовлятиметься... Третє – парламент України відображає думку народу. Тому всі наші партнери повинні розуміти: ми не йтимемо на компроміси. Так що нічого не зміниться за будь-яких обставин. Позиція президента, народу, позиція партнерів, моя особиста позиція ми всі збігаємось, зради не буде", — заявив Олексій Резніков.

Також Резніков вважає, що повномасштабна війна, яку розпочала Росія проти України, має завершитися в цьому році. За його словами, 2023 рік має ознаменуватися перемогою України над російськими загарбниками. Він додав, що станом на сьогодні російсько-українська війна перетворилася у сутичку ресурсів західного світу проти рашистів. Однак за таких умов Резніков переконаний, що війна не може тримати довго.

"Я думаю, ця війна скоро закінчиться. Звичайно, хотілося б, щоб вона і не починалася, але особисто я вірю цього року як у рік перемоги", — відзначив міністр.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що війна України з Російською Федерацією може тривати ще декілька років. Країни Заходу будуть підтримувати нашу державу до кінця протистояння з агресором.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.04.2023 15:35