Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Скільки бронетехніки втратила Росія від початку повномасштабного вторгнення: аналіз британської розвідки

Від 24 лютого 2022 року дати початку повномасштабного російського вторгнення в Україну і до 25 січня поточного року російські сухопутні війська, ймовірно, втратили на території нашої країни приблизно 2600 основних бойових танків і 4900 інших бойових броньованих машин.

Про це йдеться в огляді міноборони Британії від 29 січня.

У розвідці вважають, що ці втрати, ймовірно, були на 40% меншими у 2023 році, ніж у 2022-му.

"Цілком імовірно, що зниження темпів вибуття бронетехніки відбулося через посилення позиційного характеру конфлікту у 2023 році й через те, що Росія провела значну частину року в оборонній позиції. Від початку жовтня 2023 року сухопутні війська РФ вели наступ на сході України. У цей період втрати російської бронетехніки зросли, і російські сухопутні війська, ймовірно, втратили до 365 танків і 700 бойових броньованих машин, маючи при цьому незначні територіальні завоювання", йдеться в повідомленні.

Разом з тим, британські розвідники припускають, що зараз Росія, ймовірно, може виготовляти не менше ніж сто танків на місяць "і тому зберігає можливість замінити втрати на полі бою і продовжувати поточний рівень наступальних дій в осяжному майбутньому".

 звіт британської розвідки за 29 січня

Інфографіка: британська розвідка

Нагадаємо, за висновком британської розвідки, збільшення кількості нападів на військкомати та схожі установи в Російській Федерації може свідчити про недовіру до обіцянки президента Володимира Путіна не проводити нову хвилю мобілізації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 12:44