Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Скільки чоловіків не встигнуть оновити військово-облікові дані: заява нардепа

В Україні від шести до семи мільйонів чоловіків не встигнуть оновити свої військово-облікові дані до 17 липня, як цього вимагає закон. На таких громадян будуть накладені штрафи.

Про це повідомив в ефірі "Київ 24" народний депутат від фракції "Європейська Солідарність" Олег Синютка.

"Є рішення, яке, напевне, ніхто не буде змінювати, що внаслідок на людей, які не оновили дані, будуть накладені штрафи. Вони є достатньо високими і тому, мені здається, сьогодні треба проаналізувати повністю всі дані", — наголосив він.

Синютка зазначив, що кількість військовозобов'язаних українців, які не змогли оновити дані, буде сягати декількох мільйонів. За словами нардепа, для того, щоб людина хотіла служити, її потрібно мотивувати, а не залякувати.

"Це, напевне, десь шість-сім мільйонів українців будуть мати неоновлені дані. Зрозуміло, що за наступних два дні вони не можуть це зробити", — додав депутат.

Нагадаємо, раніше директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк повідомляв, що оновлення військово-облікових даних не означає обов'язкову мобілізацію таких осіб. Потреба Збройних сил для призову значно менша, ніж мобілізаційний ресурс держави.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.07.2024 10:21