Фото ілюстративне з відкритих джерел

Скільки грошей отримують українські військові під час навчань: відповідь ЗСУ

Мінімальна ставка українських військових під час навчань — 20 тисяч гривень на місяць. Однак сума грошового забезпечення залежить від тих завдань, які вони виконують.

Про це повідомив начальник служби зв’язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Стандартно від 20 тисяч гривень для солдата", — сказав він.

За його словами, коли солдати "вже приїжджають в район виконання завдань, то вони вже отримують те грошове забезпечення, яке передбачено в цьому районі, тобто від 20 до 120 тисяч в місяць".

Раніше Міністерство оборони України збільшило перелік військовослужбовців, які отримують додаткову винагороду. З 29-го вересня встановили таку винагороду:

  • 100 000 гривень — військовослужбовці ракетних військ, артилерії та протиповітряної оборони, які здійснюють вогневе ураження противника, без умови перебування в районі ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000); нараховується з 29-го вересня;
  • 100 000 гривень — військовослужбовці, які здійснюють розмінування у районах ведення бойових дій (раніше вони отримували 30 000); нараховується з 29-го вересня;
  • 50 000 гривень — військовослужбовці зі складу командування та штабів (у тому числі поза районами ведення бойових дій), які здійснюють управління частинами та підрозділами, що ведуть бойові дії (раніше вони отримували 30 000);нараховується з 29-го вересня;
  • 30 000 гривень — військовослужбовцям за виконання бойових завдань із розмінування поза районами ведення бойових дій; нараховується з 29-го вересня.

Поранені військовослужбовці, які перебувають у розпорядженні понад два місяці та за станом здоров’я не мають змоги виконувати обов’язки військової служби за відповідними посадами, отримуватимуть додатково 20 100 гривень. Нараховується з 1-го червня.

Інструктори навчальних центрів отримуватимуть додатково від 15 000 до 30 000 гривень. Нараховується з 1-го червня. Строковики — 6 000 гривень, теж із 1-го червня, курсанти — 2 350 гривень із 1-го червня.

Виплати бійцям, які воюють на передньому краї, зберегли на тому ж рівні, — 100 000 гривень. Це ж стосується військовослужбовців, які отримали поранення (контузію, травму, каліцтво), пов’язане із захистом Батьківщини, та перебувають на стаціонарному лікуванні, а також сімей полонених і зниклих безвісти.

Нагадаємо, в Міністерстві фінансів України повідомили, що 2023 року виплати військовим становили третину від загального бюджету та стали найбільшою статтею видатків. За період зі січня по липень на утримання бійців спрямували майже 520 мільярдів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 11:18