Фото: соцмережі

Скільки "Калібрів" готові атакувати Україну з Чорного моря: відповідь військових

Станом на 4 липня армія Російської Федерації утримує на бойовому чергуванні в Чорному морі дев'ять кораблів. Серед них один носій крилатих ракет "Калібр". 

Про це повідомив полковник Оперативного командування "Південь" Збройних сил України Владислав Назаров. 

За його інформацією, обстановка в зоні відповідальності Сил оборони півдня критичних змін не зазнала. Вона залишається стабільно складною та напруженою. У Чорному морі на бойовому чергуванні перебуває один надводний ракетоносій, споряджений вісьмома крилатими ракетами "Калібр".

"Корабельне угруповання ворога продовжує маневри в північно-східній частині Чорного моря і в південній Азовського, в кількості дев'ять і один корабель відповідно", — поінформував Назаров.

У Середземному морі на бойовому чергуванні — до восьми ворожих кораблів, серед яких також один носій "Калібрів". Загальний залп — до 16 ракет.

Нагадаємо, у ніч на 2 липня російські окупанти атакували Україну іранськими ударними дронами типу Shahed та трьома крилатими ракетами "Калібр". Усі повітряні цілі ворога були знищені нашою протиповітряною обороною.

Додамо, протягом червня сили протиповітряної оборони знищили 144 крилаті ракети ворога, серед яких 14 "Калібрів". Також ліквідовано понад 150 дронів-камікадзе та кілька аеробалістичних ракет "Кинджал"

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2023 13:24