Фото: Telegram Андрія Костіна

Скільки кібератак здійснили росіяни на держустанови та сервіси України: генпрокурор назвав шокуючі цифри

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну було зафіксовано понад 800 кібератак на державні установи та служби нашої держави. Ці цифри продовжують зростати.

Таку заяву зробив генеральний прокурор Андрій Костін під час зустрічі з колегами з Міністерства юстиції США Натаном Бруксом та Тімом Ранком, а також з радником з правових питань посольства США в Україні Джаредом Кімболом, передає прес-служба Офісу генерального прокурора.

За його словами, сторони обговорили стратегії розслідування російських кіберзлочинів, скоєних проти України та країн-партнерів.

"Масштаби кібероперацій Росії проти України неухильно зростають. Зафіксовано понад 800 спроб кібератак на державні установи та сервіси. Серед них — об'єкти енергетичної інфраструктури, які постійно перебувають під прицілом ворога", — зазначив Костін.

Також генпрокурор розповів, що ворог проводить інформаційні операції з метою дестабілізації українського суспільства та атакує телекомунікаційні системи, щоб позбавити громадян доступу до мобільного звʼязку та інтернету.

Посадовець зауважив, що ефективне та всебічне розслідування цих злочинів передбачає впровадження передових методів та практик, аби притягнути винних до відповідальності. Він наголосив, що досвід та підтримка американських колег у цих питаннях були б дуже цінними.

"Ми рішуче налаштовані й надалі посилювати роботу у цих сферах та впроваджувати інноваційні методи розслідування, аби зробити кіберпростір безпечнішим та ефективно протидіяти будь-яким новим загрозам", — підсумував Костін.

Нагадаємо, 28 лютого зловмисники зламали офіційний сайт Верховної Ради України, внаслідок чого посилання на Telegram-канал парламенту на офіційному веб-сайті вів на фейкову сторінку.

Додамо, наприкінці січня стало відомо, що на інформаційні ресурси Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими була здійснена DDoS-атака (напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними користувачам, для яких комп'ютерна система була призначена).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.03.2024 20:59