Фото ілюстративне зі соцмереж

Сайт Верховної Ради зламали: що відомо

У середу, 28 лютого, зловмисники зламали офіційний сайт Верховної Ради України, внаслідок чого, посилання на Telegram-канал парламенту на офіційному веб-сайті вів на фейкову сторінку.

Про це прес-служба Верховної ради повідомила у своєму Telegram-каналі.

"Веб-сайт Верховної Ради України був зламаний, внаслідок чого, посилання на Telegram-канал на офіційному веб-сайті парламенту веде на фейкову сторінку!" — йдеться у повідомленні Ради.

У Раді також нагадали, що офіційна сторінка ВРУ на Telegram-каналі: @verkhovnaradaukrainy.

"Як би не намагалися зловмисники й вороги нашкодити — ми переможемо!" — додали у Раді.

Варто зазначити, що практично одразу після зламу сторінки Верховної Ради її вдалося відновити. Станом на 22:17 офіційний веб-сайт парламенту веде на коректну сторінку законодавчого органу.

Раніше повідомлялось, що український телеканал "Прямий" зазнав хакерської атаки. Внаслідок цього в рухомій інформаційній стрічці транслювалася російська пропаганда.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що на інформаційні ресурси Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими була здійснена DDoS-атака (напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними користувачам, для яких комп'ютерна система була призначена).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 22:29