Фото ілюстративне зі соцмереж

Хакери атакували сайт Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

Ввечері у неділю, 28 січня, на інформаційні ресурси Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими була здійснена DDoS-атака (напад на комп'ютерну систему з наміром зробити комп'ютерні ресурси недоступними користувачам, для яких комп'ютерна система була призначена).

Про це інформує прес-служба Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими в Telegram.

"Вочевидь ворог вирішив, що інформація, зокрема, про подробиці обмінів військовополоненими та падіння літака ІЛ-76 несе для нього загрозу", — повідомили у відомстві.

У штабі зазначили, що з метою безпеки на певний час буде обмежений доступ до деяких функцій та ресурсів.

"Попри всі перепони, Координаційний штаб продовжує роботу над поверненням наших громадян з російської неволі", — запевнили фахівці відомства.

Зазначимо, що раніше проросійська хакерська група NoName05716 оголосила про плани атакувати інформаційні ресурси українського уряду. За даними The Guardian, ворог має намір здійснити кібернапад за допомогою інших хакерських груп 22С, Skillnet, CyberDragon, Federal Legion, People's Cyber Army і Phoenix.

Відомо, що російські хакери систематично атакують сайти українських відомств. Щоб завадити цьому, контактна група з оборони України сформувала IT-коаліцію з 12 країн.

Нагадаємо, 24 січня у Бєлгородській області Росії впав військово-транспортний літак Іл-76. За даними українських ЗМІ, на його борту були ракети для зенітних комплексів С-300. Водночас країна-агресорка заявила, що у літаку перебували українські полонені.

Пізніше в Головному управлінні розвідки підтвердили, що 24 січня повинен був відбутись обмін військовополонених. Президент Володимир Зеленський, реагуючи на дії та заяви ворога, закликав провести міжнародне розслідування.

Своєю чергою омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, немає жодних ознак, які б вказували, що на борту того літака Іл-76 могли бути десятки людей, як стверджує Росія.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 29.01.2024 00:05