Фото з соцмереж

"Йдуть безперервно": Monobank повідомив про нову хвилю хакерських атак

Ввечері 21 січня Monobank знову зазнав серії потужних кібератак. Як повідомив співзасновник фінансової установи Олег Гороховський, йдеться про цикл DDoS-атак, які "йдуть просто безперервно".

У своєму каналі в Telegram він написав, що Monobank на сьогодні, ймовірно, — це одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні.

"Думаю на сьогодні Monobank одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні. DDoS-атаки йдуть просто безперервно. Щойно закінчилася атака загальним навантаженням 580 мільйонів запитів на сервіс. Це просто космос", — повідомив він.

Гороховський подякував ІТ-команді, яка стоїть на варті ІТ-інфраструктури банку.

"Я хочу сказати велике спасибі нашій ІТ-команді, яка стоїть на варті нашої ІТ-інфраструктури. Ось поки писав почалася нова хвиля... Стоїмо!" — написав він.

Зазначимо, що попередня кібератака на онлайн-банк сталася пізно ввечері 19 січня. Тоді Гороховський вказував про загальне навантаження у 50 мільйонів запитів.

Відомо також, що 9 січня у мобільному застосунку Monobank також стався технічний збій. Користувачі скаржилися, що не можуть авторизуватися у додатку й не працюють сервіси накопичення Банки.

Нагадаємо, 12 грудня у роботі одного з найбільших українських операторів мобільного зв'язку "Київстар" стався масштабний збій через частково зруйновану ІТ-інфраструктуру. Для з'ясування обставин та наслідків протиправних дій втручання у діяльність мережі "Київстар" залучили представників правоохоронних органів та спеціальних державних служб.

У НБУ зазначили, що хакерська атака на "Київстар" призвела лише до часткових проблем з роботою частини POS-терміналів торговельної мережі. Водночас більшість банкоматів, терміналів самообслуговування та банківських відділень працювали у штатному режимі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 22.01.2024 00:15