Дмитро Плетенчук. Джерело: "Суспільне. Одеса"

Скільки кораблів ворога знищено чи пошкоджено: відповідь Військово-морських сил ЗСУ

Від початку повномасштабного вторгнення флот Росії у Чорному морі зазнав серйозних збитків. Українські сили вивели з ладу чимало кораблів ворога.

Про це розповів речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Можна порахувати ті одиниці, які вже виведено з ладу: 15 знищених і 12 пошкоджених кораблів ворога. Звісно, далеко не все — результат роботи наших дронів, але й на їхньому рахунку є багато пошкоджень ворожих кораблів. Тому ми є фактично драйверами такого нового типу морської війни, і всі це визнають", — зазначив Плетенчук.

Речник Військово-морських сил додав, що Україна в цьому сенсі "показує новий рівень застосування безекіпажних систем".

"У нас існує окрема бригада подібних дронів, використовуємо як надводні, так і підводні дрони. І не тільки для розвідки та розмінування, а й для ураження", — пояснив моряк.

Плетенчук наголосив, що можливості росіян у Чорному морі останнім часом значно зменшилися завдяки роботі українських військових.

"Ворог змушений триматися якнайдалі та значно обмежений у своїх діях. Навіть можна сказати, що вони зараз перебувають в обороні. Але небезпека зберігається. Ворог ще має носії крилатих ракет", — поінформував речник.

Плетенчук підсумував, що рух українських сил у напрямку послаблення російського флоту триватиме, й бійці розширюватимуть вплив "за першої ж можливості".

Нагадаємо, наприкінці жовтня представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький розповідав, що після серії ударів і спецоперацій Сил оборони України в Криму російські окупанти на півострові відчули та зрозуміли військову загрозу. Тому вони перебазовують свої кораблі з бухти Севастополя на територію РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.11.2023 15:38