Кораблі в Чорному морі. Скріншот із відео

Відчувають загрозу: у розвідці розповіли, де Росія хоче створити нову базу Чорноморського флоту

Після серії ударів та спецоперацій Сил оборони України в Криму російські окупанти на півострові відчули та зрозуміли військову загрозу. Тому вони перебазовують свої кораблі з бухти Севастополя на територію РФ.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю "Апостроф TV".

"Росіяни перебазували частину свого оперативного складу, мається на увазі системи управління Чорноморським флотом, на територію РФ. Тобто вони відчувають загрозу", ― сказав Вадим Скібіцький.

Він підтвердив, що частину кораблів окупанти перемістили до Новоросійська. Однак тамтешній невеликий порт не здатний розмістити всі кораблі Чорноморського флоту РФ, тому у Кремлі вирішили використати для цього окуповану територію Грузії.

"Тривають активні роботи в Очамчире, це Абхазія ― росіяни там провели днопоглиблювані роботи, десь зробили реконструкцію портової інфраструктури, для того, щоби забезпечити там базування військових кораблів. Але це, знову ж таки, буде невелике місце", ― зазначив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

"Панічні настрої серед окупантів є, особливо коли є ураження цілей та втрати особового складу ВМС Росії. У них є розуміння, що війна прийшла на територію Криму", ― додав представник ГУР.

За його словами, завдання України щодо Криму залишається незмінним.

"Наше завдання ― повністю звільнити окупований Крим. Ми від нього не відступимося. Для цього необхідно знищити окупаційне угруповання, яке там є", ― наголосив Вадим Скібіцький.

Першочерговими цілями для України залишаються кораблі-ракетоносії.

"Для того, щоби нейтралізувати активність Росії, необхідно першочергово знищувати саме бойові кораблі. Це ті кораблі, які несуть крилаті ракети "калібр" ― ними й завдають удари по всій нашій території", ― пояснив Вадим Скібіцький.

Нагадаємо, декілька днів тому в НАТО заявили, що українські удари по Чорноморському флоту Росії у вересні серйозно обмежили його здатності. Проте він залишається спроможним виконувати основні завдання воєнного часу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 15:57