Корабель "Павло Державін". Фото: vpk.name

ВМС України підтвердили пошкодження корабля Чорноморського флоту РФ "Павел Державин"

Військово-морські сили ЗСУ підтвердили пошкодження корабля "Павло Державін" Чорноморського флоту Російської Федерації в районі тимчасово окупованого Севастополя у Криму 11 жовтня. 

Про це повідомляє речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в коментарі "Радіо Свобода".

Він зазначив, що не може розповісти всіх деталей цього інциденту, але офіційно може підтвердити, що цей сторожовий корабель отримав пошкодження.

"Ви перші, кому я підтверджую це офіційно сьогодні, що він отримав пошкодження. Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є", — наголосив Плетенчук.

Також офіцер не уточнив, яким чином це могло статися.

"Я не можу вам надати ніякої інформації щодо обставин цього інциденту, назвімо це так, але факт такий є... Безвідносно того, яким чином. Це можна розцінювати як черговий натяк на те, що російським окупантам саме час покинути наш Севастополь", — додав він. 

Підрив російського корабля "Павел Державін"

У тимчасово окупованому Севастополі ще вранці 11 жовтня місцеві мешканці чули глухий вибух. Як проінформували Telegram-канали атакували "Павел Державін". 

Водночас речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук розмістив інформацію про підрив корабля. Він додав, що корабель, "за попередньою інформацією, підірвався на міні".

Що відомо про корабель "Павло Держаін"

У озброєння корабля входять:

  • вісім пускових установок крилатих ракет "Калібр-НК";
  • дві пускові установки зенітних ракет "Редут-М";
  • дві артилерійські установки А-190 калібру 100 міліметрів;
  • дві реактивні бомбометні установки РБУ-6000;
  • два торпедні апарати калібру 533 міліметри.

Відомо, що під час повномасштабної війни в Україні у червні 2022 р. "Павло Державін" посилив своє озброєння встановленим на кормі зенітним ракетним комплексом "Тор-М2КМ".

Нагадаємо, 22 вересня стався удар по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі. Збройні сили України згодом підтвердили влучання по штабу Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вказував, що внаслідок удару загинули щонайменше дев'ятеро осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 11:59