Корабель "Павло Державін". Фото: vpk.name

У мережі пишуть про підрив російського корабля "Павел Державін" біля Криму: що відомо

У тимчасово окупованому Севастополі вибухнув корабель Чорноморського флоту Росії "Павел Державін". Це сталося ще вранці 11 жовтня — тоді місцеві мешканці чули глухий вибух.

Як інформує Telegram-канал "Крымский ветер", "Павел Державін" міг підірватись на міні.

У озброєння корабля входять:

  • вісім пускових установок крилатих ракет "Калібр-НК";
  • дві пускові установки зенітних ракет "Редут-М";
  • дві артилерійські установки А-190 калібру 100 міліметрів;
  • дві реактивні бомбометні установки РБУ-6000;
  • два торпедні апарати калібру 533 міліметри.

Відомо, що під час повномасштабної війни в Україні у червні 2022 р. "Павло Державін" посилив своє озброєння встановленим на кормі зенітним ракетним комплексом "Тор-М2КМ".

Пізніше представники каналу виявили вдень у морі біля Севастополя корабель і катер. Судячи з розмірів корабля — приблизно 60 метрів — це міг бути лише мінний тральщик.

Водночас речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук розмістив інформацію про підрив корабля. Він додав, що корабель, "за попередньою інформацією, підірвався на міні".

Прес-офіцер Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк також висловила свою позицію, але уточнює інформацію.

"З огляду на таке розгильдяйство, яке дозволяють собі представники Чорноморського флоту РФ... то не там нараду проведуть, то не туди в море зайдуть. Можливо все, що завгодно. Ми уточнюємо обставини", — наголосила Гуменюк.

Нагадаємо, 22 вересня стався удар по штабу Чорноморського флоту Росії у Севастополі. Збройні сили України згодом підтвердили влучання по штабу Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Севастополі. Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов вказував, що внаслідок удару загинули щонайменше дев'ятеро осіб, поранення отримали 16. Серед них — російські генерали.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 01:13