Фото: Ukraine mediacenter

"Найближчим часом ще будуть новини": у розвідці анонсували нові удари по Чорноморському флоту РФ

Нещодавня атака по портовій інфраструктурі Російської Федерації в Керчі була не останньою. Українська армія готує нові операції у тимчасово окупованому Криму.

Таку заяву зробив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, операції будуть схожі на нещодавню атаку, внаслідок якої в Керчі було уражено портову інфраструктуру заводу "Затока" та російський ракетний корвет "Аскольд".

Юсов запевнив, що про результати серії нових операцій громадськість може дізнатися найближчим часом.

"Наразі паралельно йде підготовка до цілої низки операцій, схожих на події в Керчі. Носіїв (крилатих ракет, — ред.) "Калібрів" у Чорноморського флоту РФ ще достатньо. Тобто ми не одним "Аскольдом" маємо тішитися. Переконаний, що найближчим часом ще будуть новини", — сказав Юсов.

Водночас представник військової розвідки не став підтверджувати або спростовувати інформацію про те, що точні координати корабля "Аскольд" проекту 22800 "Каракурт" злив російський капітан з Інгушетії за 1500 доларів.

"Коментувати на даному етапі такі речі немає потреби... Не будемо говорити. Ми використовуємо різну мотивацію спілкування з ворогом — ідейну та меркантильну зокрема", — додав Андрій Юсов.

Що відомо про удари по Керчі 4 листопада

Збройні сили України у суботу завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу "Затока" у тимчасово окупованому Криму. Цю інформацію підтвердили раніше у Страткомі ЗСУ.

Telegram-канал "Крымский ветер" повідомляв, що на суднобудівному заводі в Керчі могло бути влучання в малий ракетний корабель проекту 22800 "Каракурт".

Пізніше командувач Повітряних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук подякував пілотам за успішні удари по Керчі. Він також зазначив, що на території заводу стояв один із найсучасніших кораблів ЧФ РФ — носій крилатих ракет "Калібр".

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш раніше пояснював, що американські далекобійні ракети ATACMS "суттєво змінюють правила гри". Тепер окупанти змушені відтягувати свої склади та аеродроми ще далі від лінії фронту.

Нагадаємо, що "Аскольд" — це малий ракетний корабель 22800 типу "Каракурт", який може нести до восьми ракет "Калібр". Знешкодження такого судна, на думку експертів, є дуже важливим для безпеки України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.11.2023 19:14