Фото: Поліція Києва

Скільки людей постраждало від атаки РФ по Покровську: Зеленський озвучив цифри

У вечірньому відеозверненні 8 серпня президент України Володимир Зеленський розповів про постраждалих внаслідок ворожої атаки по Покровську Донецької області. Обстріл міста стався напередодні.

Текст звернення з'явився на сайті президента.

"Сьогодні вже в другій половині дня завершилися рятувальні роботи в Покровську на Донеччині після вчорашнього ракетного удару російських терористів. Дев’ять людей загинули. Мої співчуття рідним і близьким. 82 людини поранено. Усім надається необхідна допомога", — сказав Зеленський.

Він наголосив, що серед поранених — двоє дітей, обидва хлопці, один із них — у важкому стані. 

"Його звати Микита, всього лише 11 років дитині, учень шостого класу школи. Бажаю якнайшвидшого одужання всім, хто постраждав від цієї чергової російської підлості. Було кілька ракетних ударів. Другий удар відбувся вже тоді, коли почалася рятувальна операція. Таке свідоме рішення терористів — завдати найбільше болю, найбільше шкоди. І за це буде максимальна відповідальність Росії — хоч би як розвивалися події, але вироки проти терористів повинні бути", — додав глава держави.

Обстріл Покровська

Атака на місто відбулася ввечері 7 серпня. Внаслідок обстрілу загорілись багатоповерхівки, кафе та магазини. Пошкоджено дев'ятиповерхівку та п'ятиповерхівку, житлові будинки у приватному секторі, готель, магазини, адміністративні будівлі. У той час, коли відповідні служби перебували на місці події, рятуючи людей з-під завалів, російська армія завдала ще одного удару. 

У поліції повідомили, що поранення отримали понад 30 поліцейських, а також сім рятувальників. Зокрема, загинув заступник начальника ДСНС у Донецькій області Андрій Омельченко.

Нагадаємо, очільник Донецької ОВА Павло Кириленко пізніше зазначив, що якби перед моментом другої атаки людей не евакуювали з місця "прильоту", жертв було б набагато більше.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 08.08.2023 23:51