Зруйнований внаслідок російського обстрілу трансформатор. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Скільки населених пунктів залишаються без світла через війну в Україні: приголомшливі цифри

Через попередні ворожі обстріли 4 жовтня для недопущення перевантаження обладнання в мережі оператор системи передачі застосовував графіки аварійних відключень у частині Сумської та Полтавської областей. Загалом станом на ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення 508 населених пунктів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України.

У відомстві зазначили, що наразі триває інтенсивне відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду. 

"Енергетики тримають енергосистему збалансованою, однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу. Закликаємо українців продовжувати ощадливо споживати електроенергію у пікові години", — йдеться у заяві Міненерго.

Наслідки обстрілів РФ

Протягом 4 жовтня через обстріли та бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій та Запорізькій областях.

У Харківській області внаслідок падіння БпЛА одночасно вимикалось кілька повітряних ліній. Споживачі не знеструмлювались.

У Донецькій області внаслідок обстрілу знеструмлювались підстанції, побутові споживачі та залізниця (руху потягів не було).

За даними Міненерго, минулої доби енергетики відновили живлення для 17 441 споживач, що були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення 508 населених пунктів.

Раніше "Укренерго" повідомляв, що у суботу, 5 вересня, графіки відключень світла в Україні не діятимуть. Громадяни будуть забезпечені електрикою протягом всієї доби.

Нагадаємо, директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко повідомив, що щонайменше до середини грудня цього року обмежень електроенергії в Україні може не бути. Такий сценарій цілком реальний за відсутності ворожих атак та сприятливої погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Суспільство, 05.10.2024 11:41