Фото: Military Media Center

Скільки населених пунктів Запорізької області вдалося звільнити ЗСУ: відповідь бригадного генерала

Впродовж останнього тижня Сили оборони України на Запорізькому напрямку звільнили сім населених пунктів, відновивши контроль над 103 кв. км української території. Українські підрозділи просунулися вглиб оборони противника від трьох до 6,5 км.

Про це під час брифінгу 15 червня повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов. 

За його словами, на Мелітопольському напрямку просування українських військ південніше села Мала Токмачка склало до трьох кілометрів. Зокрема, вдалося взяти під контроль 22 кв. км та звільнити село Лобкове.  

На Бердянському напрямку українські воїни звільнили шість населених пунктів: Левадне, Новодарівка, Нескучне, Сторожове, Макарівка, Білогорівка. Контроль відновлено над 81 кв. км.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Збройні сили України виявляють слабкі місця російської армії, однак повноцінна контрнаступальна операція ще не розпочалась.

Президент Чехії Петр Павел теж заявив, що Сили оборони ще не розпочали справжній контрнаступ. Він вважає, що масштабні наступальні дії відбудуться у майбутньому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 16:14