Фото: росЗМІ

Скільки підприємств привласнили рашисти на окупованих територіях: Федоров оприлюднив цифри

Російські загарбники привласнили майже 500 підприємств на тимчасово окупованих територіях України. У такий спосіб вони продовжують економічний терор.

Про це повідомив у Telegram-каналі очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

За словами посадовця, майже 500 підприємств росіянами "віджато" і передано під управління окупаційного керівництва. Тепер рашисти звітують про "відновлення роботи" ними ж пограбованих підприємств.

Також Федоров наголосив, що продовжується уточнення даних щодо приватного житла на ТОТ. В перелік "безхазяйних", тобто "віджатих", заноситься все більше квартир та навіть багатоквартирні будинки. Чиновник підкреслив, що повернути таке житло законному власникові надскладно, навіть якщо йому вдасться потрапити на окуповану територію.

За словами голови Запорізької ОВА, окупанти звітують про початок посівної — надіються, що і цьогорічний врожай з Запорізької землі зможуть вивезти та продати. Тим часом з мешканцями ще не розрахувалися за оренду землі у 2023-му.

"Про економічний розвиток на ТОТ не може бути й мови. Окупанти тільки грабують", — додав Іван Федоров.

Нагадаємо, за даними Нацспротиву, на тимчасово окупованих територіях росіяни погрожують відбирати житло у місцевих мешканців. Це стосується тих українців, які не переоформили його, згідно із законодавством Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.03.2024 08:15