Фото: Офіс президента

Генсек ООН засудив проведення росіянами "виборів Путіна" на окупованих територіях України

Генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерріш заявив, що рішуче засуджує проведення незаконних так званих виборів президента Росії на тимчасово окупованих територіях України.

Про це повідомив речник ООН Стефан Дюжаррік, передає Reuters.

Зокрема, за словами Дюжарріка, генсек ООН вкотре наголосив, що спроби незаконної анексії регіонів України не мають законної сили з погляду міжнародного права.

"Організація Об'єднаних Націй залишається непохитно відданою суверенітету, незалежності, єдності та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, згідно з відповідними резолюціями Генеральної Асамблеї", — сказав Дюжаррік.

Зазначимо, у Росії 15 березня розпочалися так звані президентські вибори. Їх проводять у тому числі на тимчасово окупованих територіях України.

Зокрема, за даними місцевих пабліків, українців під дулами автоматів змушують віддавати свої голоси за російського диктатора. Так, окупаційна влада відправляє в домівки виборців "агітаторів" з кошиками для бюлетенів, яких супроводжують озброєні солдати. 

Водночас за даними руху спротиву "Жовта стрічка", російські терористи готують провокації з жертвами серед цивільного населення на виборчих дільницях тимчасово окупованої території України та планують звинуватити в цьому українську армію.

Нагадаємо, віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій не ходити на псевдовибори на тимчасово окупованих територіях. Водночас українці повинні намагатися розірвати усі контакти з колаборантами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2024 21:21