Фото: facebook.com/vereshchuk.iryna

Верещук звернулася до українців на тлі проведення "виборів Путіна"

Віце-прем’єр-міністр Ірина Верещук закликала жителів тимчасово окупованих територій не ходити на псевдовибори на тимчасово окупованих територіях. Водночас українці повинні намагатися розірвати усі контакти з колаборантами.

Таку заяву вона зробила в ефірі телеканалу "Рада", пише прес-служба Мінреінтеграції.

Верещук порадила всіляко уникати участі у псевдовиборах, не вдаватися до колабораційної діяльності та не допомагати окупантами проводити фейкові вибори. Натомість посадовиця закликала жителів виїхати з ТОТ — зокрема, через пункт пропуску Колотилівка — Покровка, який працює щоденно.

За словами віце-прем’єрки, потрібно зробити все, щоб виїхати, адже "жодні права, свободи, міжнародні правила і конвенції на тимчасово окупованих територіях не діють".

"Тому якомога менше контакту з окупаційною владою і якомога швидше намагатися евакуюватися. Окупанти можуть обирати собі кого завгодно і що завгодно розповідати у своє виправдання. Головне — щоб українські громадяни всіляко уникали участі у цьому фарсі", — резюмувала Ірина Верещук.

Позиція Верховної ради щодо "виборів Путіна"

Український парламент закликає світову спільноту:

  • засудити дії Росії щодо організації та проведення "виборів" на окупованій території, а також протидіяти її спробам залучити міжнародних спостерігачів для легітимізації "виборів";
  • посилити санкційний тиск на РФ щодо осіб та організацій, причетних до "виборів";
  • консолідувати зусилля всіх партнерів України щодо збільшення військової допомоги;
  • брати активну участь у реалізації української Формули миру та в установчому Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, за даними руху спротиву "Жовта стрічка", російські терористи готують провокації з жертвами серед цивільного населення на виборчих дільницях тимчасово окупованої території України та планують звинуватити в цьому українську армію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.03.2024 12:10