Фото: "Суспільне UA"

Скільки рашистів вже здалися у полон через "Хочу жить": дані ГУР

Понад 300 російських окупантів вже здалися в український полон, скориставшись програмою "Хочу жить".

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у ефірі телемарафону.

"Кількість звернень до державного проекту "Хочу жити" з боку російських окупантів справді зросла. І кількість охочих здатися в полон побільшала. Тільки у рамках цього проєкту вже понад 300 російських окупантів здалося в український полон, — розповів він.

За словами посадовця, частина російських полонених виявила бажання не йти обмін або й узагалі долучитися до Сил безпеки і оборони України. Юсов також додав, що кількість таких випадків може бути ще збільшена.

Що відомо про програму "Хочу жить"

Український державний проект, покликаний допомогти військовим армії РФ безпечно здатися в полон. Його було запущено у вересні 2022 року Координаційним штабом з питань поводження з військовополоненими, що діє за підтримки Міністерства оборони України та Головного управління розвідки.

Нагадаємо, 31 травня Україна провела черговий обмін військовополоненими із країною-агресоркою. Додому змогли повернутися 75 наших громадян. За даними Координаційного штабу із питань поводження з військовополоненими, серед визволених оборонців — 70 чоловіків і пʼятеро жінок, шестеро офіцерів та 65 представників рядового та сержантського складу. Щонайменше третина з врятованих мають поранення, тяжкі захворювання або інвалідність. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.06.2024 10:38