Фото: Міноборони

Скільки разів Україна атакувала цілі на території РФ за останній рік: дані Умєрова

Протягом цього року Україна атакувала понад 200 цілей на території країни-агресорки. Найбільше влучань вдалося здійснити за допомогою дронів.

Про це повідомив міністр оборони України Рустем Умєров у колонці для Forbes.

"Україна першою у світі запровадила технологію "рою дронів". Тільки за останній рік нам вдалося знищити або пошкодити понад 200 цілей на території ворога", — додав міністр.

За його словами, цього року оборонне відомство України законтрактувало дронів на понад 21 мільярд гривень та боєприпасів до них ще на дев'ять мільярдів гривень.

"Сьогодні українські дрони літають на понад 1000 кілометрів, долітають до Мурманська та Надволжя, знищують російські нафтопереробні заводи та аеродроми", — написав Умєров.

До того ж, як розповів міністр, цього року українським дронам вдалося уразити ворожі пункти управління, аеродроми, кораблі, системи ППО та місця дислокації військового особового складу Росії.

"Ми змусили ворога перебазувати літаки на аеродроми від кордону на 250 кілометрів", — зауважив Умєров.

Окрім того, ЗСУ вигнали російські кораблі з військових баз у Криму, а завдяки системі Delta Сили оборони знищили російської техніки на понад 15 мільярдів доларів.

Нагадаємо, раніше Рустем Умєров повідомляв, що наступного року Україна планує виробити кілька мільйонів власних дронів. Наша держава не дасть країні-агресорці лідирувати у цьому питанні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 23.09.2024 17:33