Фото: Міноборони

"Не дамо ворогу нас обійти": Умєров зробив заяву щодо виробництва дронів

Наступного року Україна планує виробити кілька мільйонів власних дронів. Наша держава не дасть країні-агресорці лідирувати у цьому питанні.

Про це заявив міністр оборони України Рустем Умєров у інтерв'ю в ефірі телемарафону.

За словами очільника оборонного відомства, також цього року наша країна буде закуповувати понад мільйон дронів.

Натомість власні можливості виробництва у Міноборони оцінюють у декілька мільйонів.

"Ми зі свого боку не говорили, скільки дронів можемо виробити. Але це кілька мільйонів. З яких деякі речі фінансує держбюджет, деякі гроші ми знаходимо у партнерів. Тобто наша спроможність у декілька мільйонів дронів, ми здатні це зробити. На наступний рік ми не дамо ворогу нас обійти, тому ми будемо вже в декілька разів більше виробляти", — зазначив міністр оборони.

Зауважимо, раніше генеральний директор "Укроборонпрому" Герман Сметанін заявив, що в Україні запущено серійне виробництво ударних безпілотників з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. При цьому наша держава не намагається копіювати у даному напрямку підходи Російської Федерації.

Нагадаємо, раніше за два роки виробництво безпілотників в Україні масштабувалося в 100 разів. За даними Мінцифри, якщо два роки тому, коли стартував проект "Армія дронів", було сім виробників, у яких держава могла закуповувати дрони, то зараз їх 87.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 22.09.2024 03:35